Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten op en rond de camping

Iedere dag wordt er zo in het drukke seizoen iets georganiseerd. Zie hieronder de vele activiteiten en ook de data voor de dagjes naar Parijs. In het voor- en naseizoen worden er fietstiendagen georganiseerd, al 15 jaar zeer populair! Doe ook een keer mee en ontdek de mooie natuur van onze streek en de gezelligheid van Bois-Girault.

FIETS -TIENDAAGSE

Lekker fietsen door de bossen, langs de Loire en het kanaal van Briare, met bloemrijke dorpjes en met leuke excursies onderweg, zoals een bezoek aan een wijngaard met lekkere Giennois. U fietst individueel of met een groepje; net wat u wilt (of een dagje niet als u geen zin hebt!). Wij hebben weer nieuwe ideeën voor het seizoen 2018, en maken weer mooie routes, natuurlijk over een zo vlak mogelijk terrein. Ze starten en eindigen op de camping.

De tochten zijn van wisselende afstanden, meestal tussen 45 à 60 km maar er zitten ook een paar kleinere routes tussen. Wanneer u niet van lange afstanden houd neem dan de autofietsendrager mee! De tiendaagse begint op zaterdag en de laatste route is op dinsdag; er zit één rustdag in. Tijdens de periode kan men meedoen aan een barbecue en (bij voldoende belangstelling) met de bus op pad naar Parijs. Iedere dag worden de routes, onder het genot van een glas, voor en na besproken.

De éérste rit is op zaterdag en de laatste op dinsdag. Data fietstiendaagse 2018: 26 mei tot 5 juni, 9 juni tot 19 juni, 23 juni tot 3 juli, 25 augustus tot 4 september en van 8 tot 18 september. Ook buiten deze data bent u natuurlijk welkom, u mag eerder arriveren, later weggaan of een gedeelte meemaken. De kosten voor de tien routes, vier excursies, begeleiding en barbecue zijn € 40.- per persoon. Hierbij komen uw verblijfskosten. Voor twee personen met kampeermiddel, auto, elektriciteit is dat € 14/nacht, behalve in juli en augustus, dan geldt het zomertarief. U kunt zich inschrijven voor één van deze tiendaagses door naar ons te mailen of te bellen.

Foto’s Fietstiendaagse

ACTIVITEITEN HOOGSEIZOEN

Veel energie op de camping is geen probleem. Tussen 10 juli en 20 augustus wordt elke zondagavond tijdens het kampvuur het weekprogramma bekend gemaakt. Bijna elke dag wordt iets georganiseerd zoals volleybalwedstrijd, hindernisbaan, kanowedstrijd, varen met een bandenvlot op de Loire, bommetje Bois-Girault, kermis, spokentocht, lampionnen maken, mozaïek workshop, shout out spel met pijl en boog, talentenshow, spijkerbroek hangen etc.

Foto’s workshops

 


Wandelen

Vanaf de boerderij kunt u mooie wandeltochten maken, wij hebben wandelkaarten voor u te leen.


Natuurwandeling onder leiding van Marieke


Fietsen

U kunt ook leuk fietsen hier, we hebben fietskaartjes te leen met verschillende routes.  De omgeving is vrij vlak. Wij organiseren zelfs speciale fietsvakanties. Ieder jaar maken we weer nieuwe routes. Informatie hierover vind u onder “fietstiendaagse.”

 

Kanoën

Haast iedere dag gaan bij mooi weer de kano’s naar de Loire, u kunt een tweepersoons kano huren voor €20.- en een middag de rivier afzakken.


Vareop de Loire


Paardrijden

Wij hebben vier paarden die bereden worden, een ezel om mee te wandelen en om te borstelen en op te zitten. Er zijn ook twee knuffel poneys. Allemaal gratis inderdaad, maar ieder op z’n beurt en met goede begeleiding van ouders. Neem zelf paardrijspullen mee als u wilt rijden.

Tennis

Neem je rackets mee want de gemeentelijke tennisbaan is voor ons opengesteld.


Dagje uit naar Parijs of elders?


Vanaf de camping is het mogelijk om een geheel verzorgde dagtocht te maken naar Parijs. Met een Nederlandstalige gids en een touringcar een mooie stadstour maken, de beroemde gebouwen bezoeken en de sfeer proeven van deze prachtige stad.De kosten zijn €30.- per persoon.

We gaan naar Parijs in 2018 bij voldoende deelname op de volgende data: 30 mei, 13 en 27 juni,18 en 25 juli, 1, 8, 29 augustus en op 12 september.

  

 

 

 Teambuilding


Laat ze rollen


Bommetje Bois Girault


Karaoke


FIETSROUTES

Ook in Frankrijk is het leuk fietsen voor mensen die bergje op, bergje af te vermoeiend vinden. Wij maken ieder jaar weer nieuwe routes vanaf de camping. Wij hebben de mapjes met beschrijvingen voor u klaar liggen. De fietsroutes bevinden zich in de Loire streek, gekozen over een zo vlak mogelijk terrein (ten hoogste 45 meter verschil). Het is een zacht glooiend landschap waarin bossen en landbouw elkaar afwisselen.
Het is tevens het land van de vele kastelen en leuke stadjes, genoeg te bekijken dus onderweg. Ook dit jaar organiseren wij fietstiendagses, zie de link naar fietstiendagse bovenaan deze pagina.

 

Wij kunnen u een gezellige sportieve fietsvakantie aanbieden.