Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten op en rond de camping

Voor en naseizoen

In het voor- en naseizoen worden er fietstiendagen georganiseerd, al 20 jaar zeer populair! Zie fietstiendaagse. U bent natuurlijk ook van harte welkom als u niet mee doet met deze 10daagse. In mei 2023 wordt een schildercursus gegeven. Zie schilderscursus. Elke twee weken wordt er een barbecue georganiseerd en een dagtocht naar Parijs. Er wordt bijna wekelijks een workshop gegeven en er is af en toe een excursie waar u aan mee kunt doen. We hebben elke avond een gezellig terras en vaak verteld Sam een anekdote over het Franse boeren leven.

Hoogseizoen

Tussen 15 juli en 20 augustus wordt elke zondagavond tijdens het kampvuur het weekprogramma bekend gemaakt. Bijna elke dag wordt iets georganiseerd zoals volleybalwedstrijd, hindernisbaan, kanowedstrijd, varen met een bandenvlot op de Loire, bommetje Bois-Girault, poolparty, kermis, spokentocht, lampionnen maken, mozaïek workshop, talentenshow, spijkerbroek hangen, boomklimmen, jeu de boulen, wijnproeverij bezoeken,  etc. Neem je pingpongsetje mee want er is een pingpongtafel. Op 30km is er een mooi zwemmeer.

Wat te doen?

Fietsen

U kunt bij ons leuk fietsen. De omgeving is vrij vlak (vals plat). We hebben fietskaartjes te leen met verschillende routes vanuit de camping met Nederlandse beschrijving. Wij organiseren zelfs speciale fietsvakanties. Ieder jaar maken we weer nieuwe routes. Informatie hierover vindt u onder fietstiendaagse. Voor de kinderen is het leuk om op het terrein van de boerderij te fietsen, dus als het past neem dan de fietsen mee! Inmiddels is de fietsroute langs de Loire (uitgezet met bordjes) al erg bekend. U kunt daarvan delen fietsen als u bij ons bent.


Paardrijden

Wij hebben een paar paarden die bereden worden, een ezel om mee te wandelen en om te borstelen en op te zitten. Er is ook een knuffel pony. Allemaal gratis inderdaad, maar ieder op z’n beurt en met goede begeleiding van ouders. Neem zelf paardrijdspullen mee als u wilt rijden.


Dagje uit naar Pari
js  

Vanaf de camping is het mogelijk om een geheel verzorgde dagtocht te maken naar Parijs. Met een Nederlandstalige gids en een touringcar een mooie stadstour maken, de beroemde gebouwen bezoeken en de sfeer proeven van deze prachtige stad. De kosten zijn rond de €36.- per persoon. Vanwege de olympische spelen gaan we pas weer eind augustus naar Parijs.  


Kanoën 

Haast iedere dag gaan bij mooi weer de kano’s naar de Loire, u kunt een tweepersoons kano huren voor €35.- en een middag de rivier afzakken.


 

Workshop mozaïeken

Ongeveer elke 2 weken wordt er door Marieke een workshop mozaïeken gegeven. Op een dakpan of een ander voorwerp werkt men aan een eigen creatie. Leuke herinnering om mee naar huis te nemen. Foto’s workshops

 

 


Archery Tag

Van 20 juli tot 20 augustus kunt u zich elke dag inschrijven voor het spel Archery Tag: 2 teams strijden tegen elkaar met pijl en boog (pijl met rubber bal i.p.v. punt). Dit is een nieuw spel en wordt steeds populairder in Nederland als teamuitje, vrijgezellenfeest of familieactiviteit.


Wandelen

Vanaf de boerderij kunt u mooie wandeltochten maken, wij hebben wandelkaarten voor u te leen. Af en toe gaan we gezamenlijk een wandeltocht maken onder leiding van Marieke. Het eerste gedeelte is dan met trekker en wagen.


Uitstapjes in de omgeving

Op de camping kunt u folders over de te bezoeken bezienswaardigheden vinden. Briare staat bekend om het Pont-Canal, een aquaduct die door de heer Eiffel gebouwd is en de Loire kruist. Gien is bekend om zijn aardewerk. Er zijn verschillende kastelen die de moeite waard zijn om te bezoeken op minder dan 20 km afstand. Op 30km afstand is een groot zwemmeer met speeltuin en andere voorzieningen. Een dagje op pad naar de mooie stad Orléans of het wijngebied Sancerre is ook zeker aan te raden.